SPECIALE AANBIEDING!

Bij boeking van een pakket is de proefles gratis!

De rijopleiding

Je kunt op verschillende manieren je rijbewijs halen.
Je kunt ervoor kiezen om een versnelde opleiding te doen, zoals bijvoorbeeld een 10-daagse cursus, of in een aantal (4 tot 6) weken je rijbewijs te halen.
Je kunt ook losse lessen nemen. Dat mag je zelf bepalen.

Wil je een versnelde opleiding of een 10-daagse cursus, dan wordt er eerst een proefles gedaan waarin wordt gekeken of je wel geschikt bent voor zo’n snelle cursus.

Heb je wat meer moeite met leren, dan kun je er beter voor kiezen om losse lessen te nemen, maar dan bijvoorbeeld meerdere keren per week te gaan rijden.
Ik help je graag bij het kiezen van een rijopleiding die bij je past.

Voor een eventuele snelcursus dien je wel – voordat je begint met de rijlessen – in het bezit te zijn van een theoriecertificaat.


Tussentijdse Toets

Je kunt ervoor kiezen om op ongeveer driekwart van je rijopleiding een tussentijdse toets te gaan doen bij het CBR.

Je moet het zien als een proefexamen, waarbij wordt gekeken hoe rijvaardig je inmiddels al bent. Net als op het echte examen krijg je bovendien 2 bijzondere manoeuvres, zoals bijvoorbeeld keren of parkeren.

Na afloop van de toets krijg je een goed advies mee van de examinator over hetgeen wat nog verbeterd dient te worden.
Het voordeel van zo’n toets is dat je een beetje weet hoe een examen in zijn werk gaat bij het CBR, waardoor er minder spanning is bij het echte rij-examen.
Een bijkomend voordeel is dat je vrijstelling kunt krijgt voor de bijzondere manoeuvres op het examen, mits je deze natuurlijk veilig en goed beheerst hebt uitgevoerd tijdens je tussentijdse toets. De kans op slagen voor het examen wordt hierdoor een stuk groter. Zeker aan te raden dus!